İSTANBUL / ESENLER - Esenler - Tacirler Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Rehberlik Servisi Hakkında

Amacımız

Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizin gelişim özellikleri doğrultusunda temel hayat becerilerini kazanmaları, gelecek hayatlarında kendilerine yetecek hale gelmeleri, sosyal hayata uyum, özgüven gelişimi, karşılaşabilecekleri problemlerle baş etme becerileri geliştirmelerini sağlamaktır. Bunun yanında olumlu bir kişiliğin temellerini atmalarına, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine ve aile ferdleriyle beraber sosyal hayata adapte olmalarına katkıda bulunmaktır.

İlkelerimiz

Gizlilik, Gönüllülük, Süreklilik, Kişi haklarına saygı ve Güvendir. Bu ilkeler doğrultusunda servisimiz okulumuzun ihtiyaçlarına göre planlı çalışmakta, öğrenci merkezli ve aileleri de sürece dâhil eden bir yaklaşım içinde en iyi hizmete ulaşmayı hedeflemektedir.

Çalışmalarımız

· Bireysel rehberlik ve psikolojik danışma

· Grup rehberliği

· Okula yeni başlayan çocuklara uyum eğitimi