T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENLER - Esenler - Tacirler Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Tarihçe

Okulumuz Tacirler Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tacir ve kardeşleri tarafından yaptırılmış olup 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır. Devam eden destekleri için kendilerine her zaman müteşekkiriz.

Okulumuzun faaliyet amacı Esenler ilçesinde özel eğitime gereksinim duyan orta-ağır düzey zihinsel engelli öğrencileri topluma kazandırmaktır. İlçemizdeki tek özel eğitim uygulama okulu olduğu için mevcudumuz kalabalıktır. Halen 245 öğrencimiz mevcut olup bunların 65´i otizm tanılıdır. Zihinsel tanılı olanların da 33´ü down sendromludur.

Okulumuz Anasınıfı dahil 3 kademede eğitim vermektedir. 1. kademede 7 zihinsel 7 otistik sınıfımız var. 2. kademede 8 zihinsel sınıfımız var. Sene başında sırada bekleyen olmadığı için 2. kademede otistik sınıf açılmadı. 3. kademede 9 zihinsel 4 otistik sınıf var. Ayrıca 3 bireysel sınıfımızda gruba uyum sağlayamayan öğrencilerimize eğitim vermekteyiz.

Okulumuzda Uygulama Evi, El Sanatları, Görsel Sanatlar ve Müzik Atölyeleri ile Beden Eğitimi Salonu mevcuttur. En üst katımız Konferans Salonu olarak kullanılmaktadır. Alan mezunu kadrolu sınıf öğretmenlerimizin sayısı her sene artmaktadır. Alan dışı ücretli sınıf öğretmenlerimiz sertifikalı olup çoğu alanda bilfiil çalışmış tecrübeli öğretmenlerimizdir. Geçen sene 12. sınıfı bitiren öğrencilerimiz ilk mezunlarımız oldu.

2018-2019 eğitim öğretim yılı başında okulumuzun ismi Tacirler Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi iken Tacirler Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak değişti. Ayrıca bulunduğumuz sokağın ismi Hizmet iken Aşık Şenlik olarak değişti.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2014 - Güncelleme: 04.10.2023 11:22 - Görüntülenme: 3011
  Beğen | 10  kişi beğendi